Studiuj CHEMIĘ ŻYWNOŚCI
w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie - pierwsze w Polsce studia na tym kierunku!
Na pewno niejednokrotnie słyszeliście „jesteś tym co jesz”. Źle dobrana dieta, złe nawyki żywnościowe, problemy zdrowotne związane z niewłaściwym odżywianiem - wszystko to wpływa na nasze zachowanie i reguluje nasz tryb życia.
Czy wiesz zatem co kryją w sobie produkty, które spożywamy na co dzień?
Jaką rolę odgrywają poszczególne związki i substancje podczas procesu przechowywania żywności?
Tego i wiele więcej będziesz mógł dowiedzieć się studiując Chemię żywności w WSIiZ – pierwsze w Polsce studia na tym kierunku !
Zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmu. Posłuchajmy Rektora Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Pana dr n. chem. Sebastiana Grzyba, który opowie Wam m. in.: dlaczego warto studiować Chemię żywności na naszej Uczelni i jakie perspektywy zawodowe czekają na Was po ukończeniu studiów inżynierskich na tym kierunku.
Czas trwania: 3,5 roku
Forma studiów:
stacjonarna
Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku [08:00-18:30]
niestacjonarna
Zajęcia odbywają się w piątki [17:00-20:15], soboty i niedziele [08:00-20:15]
Poziom kształcenia: studia I stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta: inżynier
Powiązane artykuły
Światowy Dzień Zdrowia z WSIIZ
5 kwietnia 2024 r. w godz. 9.00-16.00 na terenie Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
czytaj dalejKONKURS! Czuję Chemię!
Serdecznie zapraszamy do udziału w drugiej edycji ogólnopolskiego konkursu biologiczno – chemicznego dla uczniów szkół ponadpodstawowych pt.: Czuję Chemię!.
czytaj dalej